PROTIVPRAVNO POSTUPANJE: Podnijeta tužba protiv BIA-e i MUP-a zbog diskriminacije Rade Trajković

Rada Trajković, savjetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak i predsjednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu bila je polovinom ovog mjeseca zadržana više od 20 sati na prelazu Merdare.

  • Regija

  • 28. Dec. 2022  28. Dec. 2022

  • 0

Zbog diskriminacije kosovske političarke Rade Trajković, prilikom zadržavanja na graničnim prelazima Srbije sa Kosovom, advokatska kancelarija Tomanović podnijela je tužbu protiv Bezbjednosno informativne agencije (BIA) i MUP-a.

Kako je saopšteno iz te advokatske kancelarije, oduzimanje ličnih dokumenata Radi Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije u trajanju od 24 sata bez pravnih razloga i akata je protivpravno postupanje i MUP i BIA.

„Zato se podnosi protiv BIA-e i MUP-a tužba sa zahtjevom da sud utvrdi da je postupanje organa vlasti diskriminatorsko i zabrani takav dalji odnos prema Radi Trajković. Dodatno propagandno djelovanje i podsticanje na diskriminaciju od strane političke elite, javnih funkcionera i njihovih utreniranih medijskih agitatora, ovoj diskriminaciji političkih neistomišljenika daje teži oblik, piše u saopštenju.

Dodaje se da BIA i MUP moraju da uvaže načelo jednakosti i zabranu diskriminacije i da pruže svakom građaninu Srbije jednaku zakonsku zaštitu i nepristrasno postupanje.

Rada Trajković, savjetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak i predsjednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu bila je polovinom ovog mjeseca zadržana više od 20 sati na prelazu Merdare, navodi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...