PORODIČNA TRAGEDIJA: U avionskoj nesreći kod Prijedora poginuo je pilot Ljubiša Aramanda i njegova kćerka

Njegova kćerka je nedavno počela raditi u opštini Prijedor

  • Hronika

  • 31. Dec. 2022  

  • 0

U avionskoj nesreći koja se dogodila danas oko 14:50 sati na području Prijedora poginuo je pilot i predsjednik Planinarskog saveza RS-a Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja.

Ljubiša Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, bio je planinar, član Planinarskog društva "Klekovača" i predsjednik Planinarskog saveza Rs-a.

"Ljubiša je ostavio neizbrisiv trag u planinarskoj zajednici", navodi se na Facebook stranici "Planinarenje 2022".

alt

Njegova kćerka je nedavno počela raditi u opštini Prijedor, a očevici su za portal Srpskainfo ispričali da je Aramanda danas sa kćerkama došao na aerodrom.

"On i starija kćerka su sjeli u avion da se provozaju. Čim je poletio izgubio je kontrolu i poslije par minuta je pao", rekao je svjedok. Druga kćerka navodno nije sjela u avion.

Podsjećamo, tragedija koja je zavila Prijedor u crno dogodila se danas oko 15 sati u blizini magistralnog puta Prijedor - Bosanska Dubica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...