REKORDAN BROJ MIGRANATA PREŠAO LA MANCHE: U prethodnoj godini četiri osobe izgubile život

Britanska Vlada je više puta obećala da će usvojiti oštre mjere kako bi zaustavila priliv migranata i suzbila djelovanje krijumčara.

  • Evropa

  • 01. Jan. 2023  01. Jan. 2023

  • 0

Rekordan broj migranata prešao je La Manche 2022. godine, a broj dolazaka u Britaniju povećan je za 60 posto u odnosu na prethodnu godinu.

La Manche je u malim brodovima prošle godine prešlo 45.728 ljudi, što je povećanje za 60 posto u odnosu na 2021. godinu.

U proteklih 12 mjeseci četiri osobe su izgubile život pokušavajući da pređu La Manche, nakon što se njihov brod prevrnuo.

Britanska Vlada je više puta obećala da će usvojiti oštre mjere kako bi zaustavila priliv migranata i suzbila djelovanje krijumčara.

Ovi brojevi, zasnovani na privremenim podacima koje vlada svakodnevno i sedmično objavljuje, pokazuju nagli rast broja dolazaka prošle godine, što je nastavak višegodišnjeg trenda koji ne pokazuje znake zaustavljanja, javlja  “Sky News”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...