DVOBOJ REPREZENTATAVICA BIH U NBA LIGI: Luka Garza nadigrao Jusufa Nurkića, "Minnesota" bolja od "Portlanda"

Garza je za pet minuta prve četvrtine, nakon što je zamijenio Rudy Goberta ubacio 11 poena za seriju od 14-1 "Minnesote".

  • Sport

  • 05. Jan. 2023  

  • 1

Košarkaši "Minnesota Timberwolvesa" savladali su noćas "Portland TrailBlazerse" sa 113-106 u utakmici u kojoj su jedan protiv drugog igrali reprezentativci Bosne i Hercegovine Luka Garza i Jusuf Nurkić. Uspješniji je bio mladi Garza koji je za 12 minuta koliko je proveo na parketu ubacio 14 poena, uz stopostotan učinak iz igre, 5-5, od čega je ubacio jednu trojku. Promašio je samo jedno od četiri slobodna bacanja.

Garza je za pet minuta prve četvrtine, nakon što je zamijenio Rudy Goberta ubacio 11 poena za seriju od 14-1 "Minnesote".

Luka Garza u posljednjnih nekoliko utakmica ima sve veću minutažu, koju opravdava odličnim nastupima.

Trener Minnesote Chris Finch kazao je nakon noćašnje utakmice da je Garza "izuzetno nadaren odbrambeni igrača, ali da je i u odbrani bio izvanredan".

Jusuf Nurkić odigrao je jednu od lošijih partija u ovoj sezoni. Za 25 minuta koliko je igrao ubacio je 10 poena, promašio sva tri pokušaja za tri poena i imao osam skokova. Zbog šest ličnih grešaka napustio je igru u finišu utakmice.

U pobjedničkoj ekipi najbolji je bio Anthony Edwards sa 32 poena, dok je Damian Lillard sa 27 poena predvodio ekipu "Portlanda".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...