POLICIJSKA POTJERA NA AUTOBAHNU: Vozač Tesle napravio je veliku glupost, kad su ga policajci presreli – uslijedilo je iznenađenje…

Na kraju je ovaj vozač ostao bez vozačke dozvole.

  • Auto

  • 05. Jan. 2023  

  • 0

Prema izvještaju bavarske policije, 29. decembra oko podneva po lokalnom vremenu, policajci su vidjeli Teslu kako napušta Bamberg u Njemačkoj i putuje autocestom prema Bayreuthu.

Policajci su zatim pokušali zaustaviti Teslu, ali nisu uspijevali. Službenici kažu da se automobil kretao oko 110 km/h te da nije usporio niti ubrzao tokom pokušaja zaustavljanja.

Policajci su zatim prišli do prozora na vozačevoj strani Tesle i promatrali vozača te su vidjeli da sjedi s spuštenim rukama i zatvorenih očiju.

-To je pojačalo sumnju da je prepustio kontrolu Autopilotu i zaspao, tvrde istražitelji.

Nakon još 15 minuta potjere, vozač se napokon probudio i poslušao naredbu policije da stane. Prema daljnjim istraživanjima, vozač je stavio takozvani teg za volan. Takav uređaj glumi da je vaša ruka na upravljaču kako bi prevario sigurnosni sistem vozila.

Potpuno autonomna vožnja zabranjena je za vozače privatnih automobila u Njemačkoj, koji moraju uvijek imati kontrolu pa je ovaj vozač ostao bez vozačke dozvole.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...