STRAVA I UŽAS: Pomahnitali muškarac ubio 7 članova porodice, uključujući i petero svoje djece, a zatim i sebe...

Policija je pronašla tijela troje odraslih i petero maloljetnika.

  • Hronika

  • 06. Jan. 2023  

  • 0

Muškarac iz Utaha, čija je žena podnijela zahtjev za razvod braka neposredno prije Božića, ustrijelio je sedam članova svoje porodice, uključujući svoje petero djece u dobi od 4 do 17 godina, a zatim i sebe, izvijestili su u četvrtak dužnosnici gradića Enoch City.

U saopćenju koje je objavio Enoch City, muškarac je identificiran kao 42-ogodišnji Michael Haight, koji je ubio svoju suprugu Taushu Haight (40) i njezinu majku Gail Earl (78).

Ubijena djeca su 4-godišnji i 7-godišnji dječak, 7-godišnja, 12-godišnja i 17-godišnja djevojčica, navode u saopćenju bez imena.

Policija je pozvana u njihov dom na socijalnu provjeru nakon što se porodica nije čula duže vrijeme, a pronašli su tijela troje odraslih i petero maloljetnika, rekao je gradski upravitelj Rob Dotson.

Gradonačelnik Geoffrey Chesnut rekao je “Haightovi su bili moji susjedi. Najmlađa djeca igrala su se u mom dvorištu s mojim sinovima”, dodajući da je Enoch City “vrlo bliska zajednica. Susjedi su dobri. Ljudi su divni. A napor koji ulažemo jedni u druge je poput porodice”.

Chesnut je rekao da je policija došla u provjeru nakon što je Tausha Haight propustila sastanak u gradu i nisu uspjeli do nje doći, kao i da su ona i jedna od njezinih kćeri viđene na crkvenom događaju u utorak navečer.

Gradski dužnosnici odbili su komentirati zaključke o učinku zahtjeva za razvod, za koji su rekli da je podnesen 21. decembra.

Enoch City s oko 8.000 stanovnika nalazi se u jugozapadnom dijelu Utaha, oko 400 kilometara južno od Salt Lake Cityja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...