RADA TRAJKOVIĆ, OTVORENO: Bezumni napad na djecu na Badnje veče “obradovao” je neke i u Beogradu...

Ranjavanje dječaka srpske nacionalnosti na Badnji dan kod Štrpca osudio je i dio opozicije u Srbiji.

  • Regija

  • 08. Jan. 2023  

  • 3

Rada Trajković, predsjednica Evropskog pokreta Srba i novoimenovana savjetnica ministra u kosovskoj vladi Nenada Rašića, komentirala je reakciju iz Beograda i Prištine nakon napada na djecu na Kosovu.

-Bezumni napad na djecu na Badnje veče “obradovao” je neke i u Beogradu i u Prištini. Iste one koji su Kosovo htjeli da dijele i koji su zajedno podrivali istragu Oliverovog ubistva. Etničke tenzije njima odgovaraju: lakše se tako funkcioniše. A smeta im i brza reakcija policije, poručila je Trajković te dodala:

-A srpska opozicija i dalje nije naučila lekciju iz skore prošlosti. I dalje tjera vodu na vodenicu onima koji cinično manipulišu našim stradanjem. Dok roditelji malog Stefana govore bez teških riječi, znajući da je budućnost njihovog djeteta na Kosovu, iz Beograda priče o mržnji, poručila je Trajković.

Podsjetimo, ranjavanje dječaka srpske nacionalnosti na Badnji dan kod Štrpca osudio je i dio opozicije u Srbiji. Oni jučerašnji incident vide kao odraz politike kosovskog premijera i pokazatelj do čega dovodi stalno podizanje tenzija i izazivanje konflikata. Kurtijevu osudu napada vide kao pokušaj da se „zabašuri“ stvar“, te ga pozivaju na odgovornost.

Predsjednik pokreta „Srbija – Centar“ (SRCE), Zdravko Ponoš, kaže da bi Kurti htio da osudom napada „zabaruši stvar“.

„Kada predstavnik tvojih snaga reda puca na djecu samo zato što su Srbi, onda je to i tvoja odgovornost! To je odraz tvoje politike koju si mu sipao u glavu dok si mu davao oružje u ruke. A ti bi s tom politikom u Savjet Evrope!“, poručio je Ponoš.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...