NESTVARNE SCENE U MADRIDU NA DERBIJU ATLETICA I BARCELONE: Stefan Savić davio Ferrana Torresa, pogledajte kako je sve završilo… (VIDEO)

Najbolja odbrana LaLige je po 12. put u ovoj sezoni sačuvala svoju mrežu i tako je Barcelona došla do 13. pobjede te se sa 41 bodom izdvojila na vrhu tabele. Real Madrid je ostao na 38 bodova, a treći je Real Sociedad sa 32 boda.

  • Sport

  • 09. Jan. 2023  

  • 1

Nogometaši Barcelone postigli su jedan pogodak, što je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu 1-0 na gostovanju kod Atletico Madrida u derbiju 16. kola španjolskog prvenstva.

Ousmane Dembele je u 22. minuti donio tri boda Barceloni, ali veliki dio posla kod tog pogotka obavio je Pedri koji se sjurio prema kaznenom prostoru kroz nekolicinu suparničkih igrača i proslijedio loptu prema Gaviju. On se dobro zagradio i dodao loptu francuskom napadaču, a ovaj preciznim udarcem pogodio donji desni ugao Atleticovog gola.

U prvom poluvremenu je Atletico prijetio u više navrata, ali su njihovi udarci u izglednim situacijama ili bili neprecizni, ili su završili u bloku Barcelonine odbrane.

Ousmane Dembele je u 62. minuti bio vrlo blizu drugom pogotku,  no njegov šut je blokiran, pa je lopta pogodila vanjski dio stative. U 72. minuti se drugi put zatresla mreža domaće ekipe, ali je Ferran Torres bio u ofsajdu.

U drugoj minuti sučevog dodatka sudac Munuera Montero je pokazao crvene kartone Stefanu Saviću i Ferranu Torresu zbog hrvačkog obračuna oko sredine igrališta, kad je lopta već bila daleko od njih.

Taj trenutak pogledajte OVDJE.

U petoj minuti dodatka Araujo je izbio loptu s gol-crte nakon udarca Antoinea Griezmanna i tako onemogućio najopasniji pokušaj Atletica da dođe do izjednačenja.

Najbolja odbrana LaLige je po 12. put u ovoj sezoni sačuvala svoju mrežu i tako je Barcelona došla do 13. pobjede te se sa 41 bodom izdvojila na vrhu tabele. Real Madrid je ostao na 38 bodova, a treći je Real Sociedad sa 32 boda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...