PATRIJARH PORFIRIJE „IZNENADIO“ DODIKA: Na liturgiju u Banjoj Luci jutros stigao i ruski ambasador, poglavar SPC-a se nije pojavio...

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvuju i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Srbije, te predstavnici Republike Srpske u državnim institucijama BiH.

  • Mini market

  • 09. Jan. 2023  

  • 2

Predsjednik Vlade bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković prisustvuje jutros Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci, koju služi episkop banjalučki Јefrem povodom Svetog arhiđakona Stefana.

Na liturgiju je stigao i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Uz vladiku Јefremu liturgiju služi i izaslanik patrijarha srpskog Porfirija, vikarni episkop Sava i episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, te sveštenici i đakoni Srpske pravoslavne crkve.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvuju i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Srbije, te predstavnici Republike Srpske u državnim institucijama BiH.

Iako je bio najavljen, patrijarh srpski Porfirije nije stigao u Banjaluku jučer povodom proslave neustavnog Dana Republike Srpske.

Kako je obrazloženo, tokom jučeranje dodjele odlikovanja, patrijarh Porfirije, koji je jedan od dobitnika ordena, u Banju Luku nije stigao iz zdravstvenih razloga.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je odlikovao patrijarha Porfirija Ordenom Republike Srpske na lenti.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...