REAKCIJA BISERE TURKOVIĆ: "Dodikov najviši orden Putinu pokazuje rastući zloćudni uticaj Rusije u regionu"

- Ničim izazvana ruska invazija Ukrajine kao i Dodikovi postupci ne mogu ostati bez odgovora. On je prijetnja evropskoj sigurnosti i prijetnja je međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima - objavila je Turković na društvenoj mreži Twitter.

  • Vijesti

  • 09. Jan. 2023  09. Jan. 2023

  • 0

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i državna ministrica vanjskih poslova Bisera Turković reagirala je na postupak predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika kojim je odlikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina najvišim ordenom bh. entiteta Republika Srpska (RS), javlja Anadolu Agency (AA).

- Da ne bude zabune: Dodikov najviši orden Putinu uvreda je ljudskoj pristojnosti te pokazuje rastući zloćudni uticaj Rusije u regionu. Ničim izazvana ruska invazija Ukrajine kao i Dodikovi postupci ne mogu ostati bez odgovora. On je prijetnja evropskoj sigurnosti i prijetnja je međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima -  objavila je Turković na društvenoj mreži Twitter.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik dodijelio je 8. januara ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Orden RS-a na ogrlici.

Povodom 9. januara, neustavnog Dana RS-a, ovo priznanje Putinu dodijeljeno je za "patriotsku brigu i ljubav prema RS-u".

Orden RS-a je po rangu najviši orden u RS-u i može da bude na ogrlici ili na lenti.

Orden na ogrlici se dodjeljuje šefovima stranih država, najistaknutijim ličnostima za izvanredan rad i zasluge, kao i ličnostima i institucijama za značajan doprinos u stvaranju bh. entiteta RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...