OBJAVLJENA IMENA: Izabrani novi članovi Upravnog odbora, Suda časti, predsjednik Skupštine i sekretar P.E.N. Centra u BiH

Na vanrednoj sjednici P.E.N Centra u BiH održanoj 17. decembra 2022.godine u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu izabrani su novi članovi Upravnog odbora, Suda časti, predsjednik Skupštine i sekretar, saopšteno je iz P.E.N. Centra u BiH

  • Kultura

  • 09. Jan. 2023  09. Jan. 2023

  • 0

Na vanrednoj sjednici P.E.N Centra u BiH održanoj 17. decembra 2022. godine u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu izabrani su novi članovi Upravnog odbora, Suda časti, predsjednik Skupštine i sekretar, saopšteno je iz P.E.N. Centra u BiH.

Za predsjednika Skupštine P.E.N Centra u BiH izabran je Darko Cvijetić, dok su novi članovi i članice Upravnog odbora: Nerzuk Ćurak, Tanja Stupar Trifunović, Sanja Šoštarić i Vahidin Preljević, te tako kompletan sastav UO čine: Asmir Kujović (predsjednik), Andrea Lešić-Thomas (potpredsjednica), članovi/ce Hadžem Hajdarević, Vahidin Preljević, Tanja Stupar Trifunović, Sanja Šoštarić i Nerzuk Ćurak.

Za nove članove Suda časti izabrani su: Tatjana Bijelić, Goran Simić i Ahmed Burić.

U P.E.N Centru u BiH od ove godine je i 20 novih članova/ca: Aida Šečić Nezirević, Amir Talić, Damir Ovčina, Danijela Majstorović, Dragan Komadina, Elvis Ljajić, Emina Selimović, Emir Suljagić, Fedor Marjanović, Jasmin Duraković, Marko Bačanović, Mihaela Šumić, Petar Penda, Srđan Sekulić, Vahid Duraković, Žarko Milenić, Uglješa Kesić, Ivan Radeljković, Goran Vrhunc i Narcis Saračević.

Za novu sekretarku izabrana je Amela Keserović Polić.

Novoprimljenim članovima bit će uručeni Povelja i članske karte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...