UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Lilardovih 50 poena i dobra igra Nurkića u porazu "Portlanda"; Dončić nadigrao LeBrona (VIDEO)

Utakmica večeri odigrana je u Los Angelesu gdje su domaći "Lakersi" dočekali "Dallas Mawericse".

  • Sport

  • 13. Jan. 2023  13. Jan. 2023

  • 0

Ni pedeset poena Damiana Lillarda nije bilo dovoljno njegovim "Portland TrailBlazersima" da savladaju "Clevland Cavalierse" na svom parketu! Iako su tokom cijele utakmice imali prednost, ipak su gosti pobijedili sa 119-113 u utakmici u kojoj je Jusuf Nurkić bio solidan sa 12 poena, 12 skokova, 4 asistencije, ali i 4 izgubljene lopte.

Pobjedničku ekipu predvodio je Donovan Mitchell sa 26 poena.

Utakmica večeri odigrana je u Los Angelesu gdje su domaći "Lakersi" dočekali "Dallas Mawericse". U velikom obračunu dvije košarkaške superzvijezde LeBrona Jamesa i Luke Dončića bolji je bio mladi Slovenac koji je svoj tim vodio do pobjede 119-115 koja je ostvarena nakon dva produžetka. Dončić je ostvario triple-double sa 35 poena, 14 skokova i 12 asistencija, a njegove trojke su u dva navrata spasile "Dallas" od poraza.

Najprije je šest sekundi prije kraja dalekometnim šutom izjednačio rezultat na 101-101 i odveo meč u produžetak. Potpuno identičan podvig Dončić je ostvario na 20 sekundi prije kraja prvog produžetka kada je trojkom ponovo izjednačio na 108-108. U zadnjem napadu LeBron James promašio je šut za pobjedu. U drugom nastavku "Lakersi" više nisu imali snage i "Dallas" je slavio. 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...