HISTORIJSKA NOĆ U TEKSASU: Novi rekord NBA lige (VIDEO)

Spursi se vratili u Alamodome i oborili rekord po posjećenosti.

  • Zabava

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 0

Golden State Warriorsi su noćas savladali u gostima San Antonio Spurse 144:113 u utakmici koja je igrana u čuvenom Alamodomu.

Utakmica je igrana u kultnom stadionu na kojem je San Antonio igrao svoje utakmice u periodu od 1993. do 2002. godine, a razlog za povratak u ovaj zatvoreni stadion je 50 godina Alamodoma.

Odmah je pao i rekord po posjećenosti jedne utakmice u NBA ligi, te je 68.323 gledaoca najveća posjeda ikada do sada u najjačoj ligi svijeta. Rekord je do sada držala utakmica Chicaga i Atlante iz 1998. godine kada je 62.046 ljudi bilo na tribinama.

(SB/Oslobođenje)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...