PRIZNAO KRIVICU: Krao opremu u Švicarskoj i prodavao u Bosni i Hercegovini

U presudi se navodi da će, nakon što odsluži kaznu, imati sedmogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

  • Hronika

  • 14. Jan. 2023  

  • 0

Državljanin Bosne i Hercegovine, koji je prije tri godine izvršio tešku krađu na nekoliko švicarskih gradilišta, osuđen je Švicarskoj u odsustvu na djelimičnu uslovnu zatvorsku kaznu, saopćeno je to iz suda u Luzernu.

U presudi se navodi da će, nakon što odsluži kaznu, imati sedmogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Riječ je o 43-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je 30 godina živio u Švicarskoj. On je od novembra 2019. do juna 2020. godine u više od 30 navrata ulazio na razna gradilišta u kantonima Luzern i Nidwalden, obijao kontejnere i krao građevinsku opremu i mašine, koje je kasnije prodao u BiH.

Osuđen je na tri godine zatvorske kazne, od kojih bi trebao da odsluži najmanje polovinu. Kasnije bi bio pušten na uslovnu slobodu u trajanju od dvije godine. On je i ranije osuđivan i za nelegalno nošenje oružja i korištenje narkotika.

Zanimljivo je da osuđeni odmah po hapšenju priznao krivično djelo krađe.

Ipak, na suđenju, koje je počelo jula 2022. godine, nije se pojavio. Nakon što je osuđen u Švicarskoj, sud ne zna gdje se on nalazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...