IZBO MARIJU NASMRT DOK JE NJENO DIJETE BILO SA OCEM U SRBIJI: Novi detalji monstruoznog ubistva u Češkoj Republici

"Brnski policajci su 31. decembra provalili u stan i zatekli jeziv prizor. Ubijena je ležala u lokvi krvi nasred stana. Oružje nije pronađeno, ali je imala brojne ubode po tijelu, a obdukcija je pokazala da je izbodena nožem", prenose češki mediji.

  • Hronika

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 0

Nišlija Stefan S. (27) uhapšen je u Češkoj zbog sumnje da je nekoliko dana prije Nove godine nožem nasmrt izbo Beograđanku Mariju D. (42) u njenom stanu u gradu Brnu, piše Blic.

Zločin se dogodio u Marijinom stanu, u kom je živjela sa suprugom i djetetom, koji su u vrijeme njenog ubistva bili u Beogradu.

Specifičan smrad

"Brnski policajci su 31. decembra provalili u stan i zatekli jeziv prizor. Ubijena je ležala u lokvi krvi nasred stana. Oružje nije pronađeno, ali je imala brojne ubode po tijelu, a obdukcija je pokazala da je izbodena nožem", prenose češki mediji.

"Marija je tokom praznika ostala u Češkoj, dok je njen suprug otišao s njihovim djetetom u Beograd. Naime, on je morao hitno u Srbiju, pa je to iskoristio da povede i dijete da ga vide bake i dede. Međutim, Marija mu se nije javljala tri dana, postao je veoma zabrinut i pozvao je prijatelja da ode do njihovog stana i provjeri šta se dešava", kaže izvor.

Kako dodaje, prijatelj bračnog para došao je ispred stana i osjetio specifičan smrad, pa je pozvao policiju.

Naveli su i da je tijelo već bilo u fazi raspadanja

"Istražitelji su pretresom stana, nakon uzimanja DNK tragova, utvrdili da je jedna osoba mogla biti umiješana u njeno ubistvo. Naime, utvrđeno je da DNK tragovi odgovaraju osumnjičenom s kojim se nesrećna žena poznavala", navode lokalni mediji i dodaju:

"Osumnjičeni je u to vrijeme već bio u pritvoru na trežnjenju, jer je uhvaćen pijan. Prvobitno je odbio da sarađuje s policijom, čak se i lažno predstavio, ali nakon što se otrijeznio i pritisnut dokazima, priznao je da je počinio zločin.

Srbin je, iz zasad nepoznatog razloga, ubio svoju poznanicu, a tereti se za krivično djelo ubistvo.

"Dokaz koji, pored ostalih, dokazuje da je Nišlija ubio žrtvu je i to što je nakon ubistva uzeo žrtvinu kreditnu karticu i koristio je u prodavnici", navode mediji i dodaju da mu prijeti zatvorska kazna od 20 godina:

"Stefanu S. pored krivičnog djela ubistva na teret se stavljaju i optužbe za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica".

Zajednica Balkanaca

Izvor medija kaže da ne zna tačno koliko dobro su se ubijena i osumnjičeni poznavali, kao i koje vrste je bio njihov odnos.

"Upoznali su se vjerovatno ovako usput, jer je zajednica Balkanaca u Brnu veoma mala i svi se međusobno znaju. Ne znam kako je dospio u njen stan i šta se zapravo dogodilo, ali je užasno što je jedna majka ubijena na tako surov način", kaže on.

Kako se saznaje, nesrećna žena je već i sahranjena, a svi koji su je poznavali imaju riječi hvale za nju.

IT stručnjak

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, ubijena Marija D. je bila privržena svojoj porodici - djetetu i mužu, a posljednji put u Beogradu je bila u augustu prošle godine.

Između ostalog bila je i na jednom festivalu i činilo se da se odlično zabavlja. Marija D. je bila uspješan IT stručnjak, radila je u jednoj kompaniji, dok je njen suprug pomorac koji plovi cijelim svetom.

Poznanici

Poznanici osumnjičenog Nišlije kažu da je on stigao u Brno prije dvije godine.

"Navodno, Stefan S. ima kriminalni dosije u Srbiji, ali je uspio da dođe u Brno, iako je vjerovatno nelegalno ušao u zemlju, jer Češka ne prima osobe koje imaju kriminalnu prošlost", navodi poznanik i dodaje da je Stefan kratko radio za jednu kompaniju:

"Nije se tu mnogo zadržao, dobio je otkaz. Onda je počeo da luta i priča se da prodaje drogu u Brnu, tačnije da diluje marihuanu na ulici".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...