SUSRET DRITANA ABAZOVIĆA I TANJE FAJON: "Deblokada Ustavnog suda Crne Gore je prioritet"

On je naveo da su teme sastanka sa Fajon bile rasplet situacije u vezi sa Ustavnim sudom i generalno politička situacija u Crnoj Gori.

  • Regija

  • 15. Jan. 2023  

  • 0

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da izbor sudija Ustavnog suda Crne Gore i uspostavljanje njegove funkcionalnosti u narednih 15 dana treba da bude u fokusu svih aktera.

Podsjećamo, on je danas održao sastanak u Podgorici sa ministricom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon.

Abazović je nakon sastanka na konferenciji za medije poručio da je deblokada Ustavnog suda sada prioritet u odnosu na sva druga pitanja.

Planirana sjednica

"Ono što je očekivanje svih je da krajem januara, eventualno početkom februara, imamo sjednicu na kojoj će se glasati o sudijama Ustavnog suda", kazao je Abazović.

On je naveo da su teme sastanka sa Fajon bile rasplet situacije u vezi sa Ustavnim sudom i generalno politička situacija u Crnoj Gori.

"Ponovljene su poruke koje smo čuli ranije. Imamo veliki broj prijava za sudije Ustavnog suda, ukupno 27", kazao je Abazović.

Održavanje intervjua

Abazović vjeruje da će tokom ove sedmice parlament početi sa intervjuima sa kandidatima za sudije Ustavnog suda, kako bi i ta procedura bila završena.

"Dakle, fokus čini mi se i partnera iz Evropske unije, Vlade, vjerujem i svih političkih aktera u zemlji, treba u narednih 15 dana da bude isključivo na tome da izaberemo sudije i učinimo sud funkcionalnim, samim tim riješimo rebus kada su u pitanju završeni i izbori koji će uslijediti", naveo je Abazović.

U tom kontekstu, kako je dodao, nije čuo nikakvu drugačiju interpretaciju od one ranije i poručio da Vlada svoju politiku izvršava na najbolji način.

"A sad je na parlamentu da što je brže moguće dovede do kraja svoje nadležnosti i odluke koje su važne za crnogorske građane", rekao je Abazović.

Fajon, u skopu posjete Crnoj Gori, sastat će se i sa predsjednicom parlamenta Danijelom Đurović nakon čega će se obratiti javnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...