UZBUDLJIVA NOĆ U NBA LIGI: Jusuf Nurkić sa 20 poena izvrstan u pobjedi "Portlanda" protiv "Dallasa", Dončić pauzirao… (VIDEO)

Nurkić je posebno bio dobar u posljednjoj četvrtini kada je sa dvije trojke napravio prednost za svoj tim koju "Dallas" nije uspio stići.

  • Sport

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 0

Jusuf Nurkić ponovo je odigrao jako dobru utakmicu u kojoj su njegovi "Portland Trail Blazersi"  po drugi put zaredom savladali "Dallas Mawerickse" 140-123. Na samom početku utakmice bosanskohercegovački reprezentativac je dobio dvije lične greške, te je veći dio utakmice proveo na klupi. Na kraju je ipak uspio za 20 minuta ubaciti 20 poena, imao je i po četiri skoka i asistencije. Nurkić je posebno bio dobar u posljednjoj četvrtini kada je sa dvije trojke napravio prednost za svoj tim koju "Dallas" nije uspio stići.

"Portland Trail Blazersi" sada imaju omjer od 21 pobjedu i 22 poraza i zauzimaju deveto mjesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Luke Dončića nije bilo u timu "Dallas Mawericksa".

Još dvije sjajne utakmice odigrane su noćas na NBA parketima. Nikola Jokić je trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu svojim "Denver Nuggetsima" od 119-116 u pobjedi protiv "Orlando Magica". Jokić je ponovo ostvario triple double sa 17 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

I Russel Westbrook je imao triple double u utakmici u kojoj su "Los Angeles Lakersi" poraženi od "Philadelphije 76ers" 113-112. I on je imao priliku u posljednjim sekundima donijeti pobjedu svojoj ekipi, ali je propustio.

Pobjednički tim je vodio Joel Embid sa 35 poena i 11 skokova, dok je kod domaćih "Lakersa" najbolji bio LeBron James koji je uz 35 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Sa novim poenima Le Bron je postao drugi igrač u povijesti NBA Lige sa ubačenih više od 38 hiljada poena. Više od njega je postigao samo legendarni Kareem Abdul Jabar - 38.387 koševa. 

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...