SEMIR EFENDIĆ OGORČEN IZBOROM SREBRENKE GOLIĆ: "Stranka za Bosnu i Hercegovinu se ograđuje od svih aktivnosti Pokreta za državu..."

Pokret za državu nema podršku Stranke za BiH.

  • Mini market

  • 16. Jan. 2023  

  • 10

Stranka za Bosnu i Hercegovinu se ograđuje od svih aktivnosti Pokreta za državu (PZD) jer Pokret kakav je zamišljen prilikom osnivanja već odavno ne postoji.

Zbog apsolutne dominacije jednog naroda u svim strukturama života bh. entiteta RS, prilikom uspostavljana PZD-a, ideja je bila da se sve državotvorne snage ujedine i djelimično poprave multietničku sliku u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Posebno su Bošnjaci povratnici ugroženi jer se negira njihov jezik, izvrgava ruglu njihova vjera, onemogućava zapošljavanje u entitetskim institucijama itd.

Svaka tačka Sporazuma po kojem je formirana koalicija „Pokreta za državu“ je prekršena i pogažena. Posebno je ponižavajuće biranje Srebrenke Golić za predsjednicu Vijeća Naroda u Skupštini RS-a iz reda bošnjačkog naroda, na prijedlog SNSD-a a podržana od strane pojedinaca iz Pokreta za državu.

Kao zahvalnicu za izbor na tu poziciju, Srebrenka je stajala u prvom redu na militantnoj paradi povodom neustavnog 9. januara zajedno sa negatorima genocida i rušiteljima Bosne i Hercegovine.

Stranka za BiH je na vrijeme prepoznala da je PZD izgubio svrhu i legitimitet te zbog toga već odavno ne učestvujemo, niti ćemo učestvovati u njegovom daljem radu, navodi se u saopćenju.                                                                

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...