DRAGAN ČOVIĆ NOVI/STARI DELEGAT: "Očekujemo četiri delegata u Domu naroda BiH, dosta je bilo nametnutih rješenja"

Na konferenciji za medije nakon sjednice obratio se predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je novinarima rekao neka imena koja će biti njihov prijedlog u budućoj vlasti.

  • Vijesti

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 2

U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, na kojoj je glavna tema bila provedba izbornih rezultata po kantonima, kao i na višim nivoima vlasti, prenosi Klix.ba.

Na konferenciji za medije nakon sjednice obratio se predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je novinarima rekao neka imena koja će biti njihov prijedlog u budućoj vlasti.

Odmah na početku svog obraćanja Čović je najavio da očekuje da će stranke okupljene unutar HNS-a imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Što se tiće Doma naroda parlamentarne skupštine BiH, očekujemo četiri delegata i to će biti Dragan Čović, Marina Pendeš, Ivo Vincetić i Zdenko Ćosić", poručio je Čović.

U nastavku je prokomentarisao i sutrašnju konstituirajuću sjednicu Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine.

"Uvjeren sam da ćemo sutra konstituirati i Dom naroda Parlamenta FBiH i da će predsjedavajući biti Tomo Martinović", dodao je predsjednik HDZ-a BiH.

Upitan da prokomentariše mogućnost daljih nametanja visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, Čović je rekao da je on u suštini protiv takvih odluka.

"Ja osobno ne želim da bilo ko išta nameće, dosta je bilo nametnutih rješenja, dovoljno je prostora da se uspostavi vlast", naglasio je Čović.

Za kraj, komentarisao je i mogućnost "blokade" izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

"Ne znam hoće li iko išta blokirati. Osnova svega je imenovati predsjednika Federacije BiH i dva zamjenika. Šta će se proceduralno moći uraditi, ja ne bih puhao na hladno, vidjet ćemo", zaključio je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...