NEMA VIŠE JEFTINIH ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA: Dacia na struju drastično poskupjela, ali ima i jedna dobra vijest…

Prema službenim podacima, vlasnici u prosjeku prelaze 31 km dnevno.

  • Auto

  • 17. Jan. 2023  

  • 0

Na sajmu automobila u Bruxellesu, Dacia je predstavila novu top verziju Springa nazvanu Extreme. Dacia Spring Extreme ima novi Electric 65 motor koji razvija 65 KS i to je 20 KS više u odnosu na standardu varijantu. 

Električni model ima istu litij-ionsku bateriju od 26,8 kWh što je dovoljno za WLTP domet od 220 km u mješovitoj vožnji. U usporedbi s manje snažnim verzijama, to je 5 km manje u mješovitim uvjetima, odnosno 10 km više u gradu.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2021/04/The-Dacia-Spring-for-rent-at-Leclerc-at-5-E-690x375-1.jpg

U Francuskoj će Dacia početi primati narudžbe za Spring Extreme 17. siječnja, a prve isporuke očekuju se prije ljeta. Cijene Extremea  počinju od 22.300 eura. Početni Dacia Spring Essential sada košta 20.800 eura. Ovo je daleko od početne cijene od 12.403 eura  iz 2021. godine zbog inflacije i povećanih troškova sirovina. 

Prema službenim podacima, vlasnici Dacija Spring u prosjeku prelaze 31 km dnevno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...