SVE JE KRENULO IZ RODNOG VITEZA: Bivši pjevač je punio klubove i harao estradnom scenom, a danas živi povučeno sa 30 godina mlađom suprugom... (VIDEO)

'To je najvažnije. Znači, svaki dan oko 4-5 kad prođe ludnica, svi se nađemo. Bez toga ne bi funkcioniralo'', kaže. 

  • Estrada

  • 17. Jan. 2023  

  • 3

Dance-ikona 90-ih Senna M dobio je nagradu Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji. Najprestižniji televizijski kipić osvojio je zahvaljujući opremi koju izrađuje posljednjih 20 godina za filmske setove diljem Hollywooda. O svemu je govorio za IN magazin.

Početkom 2000-ih Senad Galijašević, poznatiji kao Senna M, zamijenio je osvijetljene pozornice bučnim radionicama. Umjesto mikrofona uzeo je čekić, a danas je zbog svojih inovacija u televizijskoj i filmskoj opremi ponosni vlasnik prestižnog Emmyja.

''Stereotipno je reći prekrasno, divno, ali u svakom slučaju nešto što čovjek ne doživi dva puta. To je Nobelova nagrada za tehnologiju i inženjerstvo'', kaže Senna M. 

Dok je devedesetih punio klubove i širio dance-maniju, danas uživa u gotovo anonimnom životu. Za prekid karijere bili su zaslužni, tvrdi Senna, nemilosrdni mediji koji su zadirali u njegovu privatnost.

''Ja se tu se nisam mogao snaći i nikad se neću snaći. Smatram da svaki čovjek koji je normalan se u tome neće snaći, a i preporučio bih gledateljima da izbjegavaju uopće gledati takve stvari'', kaže Senna M. 

Karijeru inovatora započeo je u kućnoj radionici. Bez formalnog tehničkog obrazovanja, Senna dokazuje da je uz rad i trud sve moguće.

''Ja uvijek kažem - što manje ljudi u tebe vjeruje, bit će bolje. Imaš jaču želju za dokazivanjem. Tako je krenuo i moj put, stvarno iz ničega'', kaže. 

Zbog prirode svoga posla često je na putu. Posjetio je gotovo sve kontinente radeći sa svojom opremom, a posebno ga je oduševio set popularne serije "Kuća zmajeva".

''Zanimljivo je što je to snimano u Belfastu, u studiju Titanic. Ali taj je studio 100 metara od luke s koje je Titanic krenuo na svoje posljednje putovanje. Pa sam došao na taj dok, malo probrčkao vodu, to mi je bilo zanimljivo'', ispričao je. 

Rasvjetu Senne M kupila je i NASA, a trenutno se s njom snima 7-8 holivudskih filmova. Upravo, kaže, radi s Heidi Klum na njezinoj novoj seriji.

''Mislim da ona snima nešto i s kćeri. Imam fotografije koje ne smijem koristiti do 4. mjeseca. Pri svakom takvom projektu potpiše se ugovor o tajnosti, da se ne govori o tome'', kaže. 

I privatno je beskrajno ispunjen uz kćer Selenu, sina Denija i 30 godina mlađu suprugu Jelenu. Vrijeme s njima mu je prioritet.

'To je najvažnije. Znači, svaki dan oko 4-5 kad prođe ludnica, svi se nađemo. Bez toga ne bi funkcioniralo'', kaže. 

Da je pronašao idealan životni balans, pokazuje i činjenica da 69-godišnjak radi punom parom i ne planira stati!

''Riječ mirovina, čim bih je prihvatio, mislim da bi mi pola mozga odmah odumrlo. Mislim da nisam nikad bio puniji želje za adrenalinom, za nečim. Ja i dandanas sjednem u avion i putujem 20 sati u Tokio. To mojim vršnjacima baš i nije običaj'', priča. 

Glavni recept njegove mladolikosti, kaže, leži upravo u zdravom načinu života.

Nikad nije pio alkohol ni konzumirao cigarete, vodi se zdravim životom. 

''Pa, ja još nisam sreo nekoga da nikad nije probao kavu. Ja nisam nikad probao kavu. Tako da, I am unique!'' zaključio je. 

Video pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...