GRADONAČELNIK KORDIĆ UHVAĆEN "NA DJELU": Ovako izgleda gradilište bazena u Mostaru pet mjeseci nakon početka radova (VIDEO)

Odluka o gradnji bazena je davno donesena, izabrana je i lokacija, početak radova uz prisustvo premijera i gradonačelnika ozvaničen, ali je sve trajalo nekoliko dana, i stalo

  • Društvo

  • 20. Jan. 2023  

  • 4

Nakon velikih uspjeha Lane Pudar, plivanje je u Hercegovini u ekspanziji. Interes djece i roditelja u Mostaru za ovim sportom je ogroman, ali uslovi u kojima klubovi rade nisu adekvatni. Odluka o gradnji bazena je davno donesena, izabrana je i lokacija, početak radova uz prisustvo premijera i gradonačelnika ozvaničen, ali je sve trajalo nekoliko dana, i stalo. 

Najzainteresovaniji za stvarni početak radova na izgradnji bazena u Mostaru su sportisti i sportski radnici. Brine činjenica da je sve stalo nakon dva dana, pa i sama pomisao da su priča o početku gradnje i slike s kraja avgusta, u javnost lansirani možda i u predizborne svrhe.

"Ja moram reći da je ideja o bazenu prekretnica ne samo u Mostaru, već i šire, i nadam se da će se to realizovati. Zašto dosad nije - ne znam. Plivački klub Velež je u januaru i decembru prošle godine imao rekordne mjesece kada je u pitanju broj članova, a zamislite kakva bi situacija bila da imamo jedan od najboljih bazena u državi i šire", kazao je Adnan Munjara, trener plivanja.

"Uopće nije zapelo", rekao je nedavno gradonačelnik Mostara Mario Kordić, na novinarsku konstataciju da se bazen ne gradi, iako je početak gradnje ozvaničen, spominjući demoliciju i kontrolu tla, za koje je, kako kaže, trebalo više mjeseci.

"Uglavnom radimo i tempo je dosta dobar. Što se tiče financijskih sredstava - ne fale. Vrlo brzo će početi konkretni radovi, ono što svi očekuju. Proziva se Gradska uprava da ništa ne radi, što nije točno. Rade se stvari koje se ne vide na terenu, a potrebne su za uraditi kako bi se bazen počeo i vidjeti", kazao je Kordić.

Gradu su ponuđena tri idejna rješenja, a ono koje je najprihvatljivije uskoro će biti prezentirano javnosti. U obzir se pri izboru uzeo i novac koji je na raspolaganju.

Više u prilogu BHRT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...