POTRAGA I DALJE TRAJE: Poznati glumac bio u pokretu dva dana nakon što su ga proglasili nestalim?

Glumac nije viđen otkako se pokušao popeti na vrh Mount Baldy u planinama San Gabriel, popularnu, ali opasnu stazu u okolici Los Angelesa.

  • Show

  • 20. Jan. 2023  20. Jan. 2023

  • 0

Nestali glumac Julian Sands ipak se kretao 48 sati nakon što je prijavljen nestanak u "ekstremno opasnim" kalifornijskim planinama, otkrila je policija.

Glumac nije viđen otkako se pokušao popeti na vrh Mount Baldy u planinama San Gabriel, popularnu, ali opasnu stazu u okolici Los Angelesa. Pokušaji potrage i spašavanja dosad su bili otežani opasnim uvjetima, odnosno, jakim snijegom koji je pogodio to područje tokom vikenda.

Doduše, policija je potvrdila da se vjeruje da je Sands još uvijek bio u pokretu u nedjelju zbog promjene lokacije telefona koju su uočili policajci. Policajci su dodatno pokušavali uspostaviti kontakt sa Sandsom, ali su bili neuspješni, vjerovatno zato što je Sandsov telefon ostao bez baterije.

image  

Glasnogovornik odjela šerifa okruga San Bernardino rekao je da su 15. januara 2023. telefonski signali pokazali da Sands ide prema području Mount Baldy, piše Daily Mail.

"Zbog nedostatka mobilne usluge i najvjerovatnije ispražnjenog mobilnog telefona, teško je stupiti u kontakt sa Sandsom", rekao je šerifov glasnogovornik koji je dodao da područje pregledava osoblje na tlu i u zraku jer koriste helikopter.

"Pretraživači sa zemlje i iz zraka nisu mogli locirati nikakve dokaze u ovom području koji bi pomogli u lociranju gospodina Sandsa. Zbog opasnosti od lavina i uvjeta na stazi, zemaljske ekipe izvučene su s planine u subotu navečer", dodao je Sands i objasnio da će se potraga helikopterom i dronovima nastaviti kada vremenske prilike to dozvole. Istaknuo je da će dodatne pretrage terena biti zakazane kada se vrijeme poboljša i bude sigurno za njihove spasilačke ekipe.

U potragu su se jučer uključila i glumčeva djeca Henry, Natalya i Imogen. Henry, njegov 37-godišnji sin iz prvog braka, i sam je iskusan planinar i pretpostavlja se da je ponovno prošao put kojim je išao njegov otac prije nego što je morao odustati od svojih napora zbog lošeg vremena, prenosi Jutarnji.hr.

Spasioci su sinoć izvukli snijegom prekriveni automobil za koji se smatralo da pripada Sandsu, a koji je odvučen s tog područja. Nije poznato je li glumac uzeo šator, ali izvor blizak porodici rekao je da bi Sands najvjerovatnije bio "dobro opremljen" za jednodnevno planinarenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...