AMERIKANCI OBJAVILI SATELITSKE SNIMKE: „Ovo je dokaz da oni šalju oružje Rusiji…“

Dodao je kako vjeruje da će se isporuke oružja za Rusiju nastaviti.

  • Svijet

  • 21. Jan. 2023  

  • 4

Bijela kuća ranije je izvijestila da ima dokaze da je Sjeverna Koreja ruskoj paravojnoj skupini Wagner dostavljala oružje za Ukrajinu. Deklasificirane satelitske snimke iz novembra, koje je otkrio glasnogovornik Bijele kuće John Kirby, navodno prikazuju ruske vagone kako putuju između Rusije i Sjeverne Koreje.

- Transferi oružja iz Sjeverne Koreje su izravno kršenje rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, rekao je Kirby.

Dodao je kako vjeruje da će se isporuke oružja iz Sjeverne Koreje za Rusiju nastaviti.

Inače, Wagner grupa negira da je regrutirala Srbe za borbu protiv Ukrajine.

Ruska paravojna formacija Wagner grupa u petak je negirala da je regrutirala Srbe za borbu protiv ukrajinskih snaga, dan nakon što su aktivisti podnijeli krivičnu prijavu protiv te organizacije u Beogradu.

Među prijavljenima su i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko te Aleksandar Vulin, šef Srbijanske sigurnosno-informativne agencije (BIA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...