POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ: „To je skandal za Nermina Nikšića, za SDP i implicira…“

Nikšić je dao odgovor i na pitanje o mogućem buntu građana, koji će predvoditi predstavnici SDA.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 3

Ne stišavaju se reakcije na izjave lidera SDP-a BiH Nermina Nikšića.

Svoj sud o svemu dao je i politolog Jasmin Mujanović sa američkog univerziteta York.

-Lider SDP-a Nermin Nikšić upravo je nastupio u najgledanijoj političkoj emisiji u Bosni, a navodni zapadni dužnosnici koji su posjetili BiH nakon što su izbori sugerirali da bi njegova stranka trebala isplatiti zakonodavce kako bi formirala vladajuću većinu.

Ne znam šta je mislio da radi rekavši to javno. To je skandal za njega, za SDP, i implicira segmente (?!) Zapada u projektiranju nove vlade u kojoj će ruski secesionistički/pobunjenički SNSD i HDZ imati nesrazmjernu riječ, poručio je Mujanović.

Podsjetimo, Nikšić je dao odgovor na pitanje o mogućem buntu građana, koji će predvoditi predstavnici SDA.

"Zabrinjava to zbog atmosfere da koja se pravi. Ko sprječava SDA da napravi vlast? Niko s njima neće da pravi vlasti. Šutnja još jedne instance koja je zadužena za rješavanje tih stvari, šutnja pravosudnih institucija. U svakoj normalnoj zemlji bi reagiralo tužilaštvo jer se ne može prijetiti građanima", rekao je Nikšić.

Kada je riječ o "blagim reakcijama" na ovakve najave, Nikšić kaže da Osmorka šuti i radi.

"Ne šutimo, mi radimo svoj posao. Naredne sedmice ćemo imati konstituisano Vijeće ministara. Na Federaciji radimo paralelno sa kantonalnim vladama. Nadam se da će i to biti riješeno. Ne tražim nikakav alibi nego jednostavno smatram da nije vrijeme da mi vatreno odgovaramo već demokratskim standardom koji je u svijetu", kazao je on u intervjuu na Face TV.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...