VUČIĆU POTONULE SVE LAĐE: "i ovog puta su odlučili da idu protiv Srbije..."

Najavio je i da će narednih dana o tome obaviti konsultacije sa članovima Vlade, parlamenta i svim društvenim grupama.

  • Regija

  • 21. Jan. 2023  

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti putem svog Instagram profila komentarišući jučerašnji sastanak sa petorkom, i najavivši obraćanje u ponedjeljak povodom svih problema i izbora koje Srbija treba da načini.

„Juče je bio jedan od najtežih dana za našu zemlju. Nikada nisam krio od ljudi u Srbiji kada se takve stvari događaju. Imaćemo mnogo muka i problema sa kojima ćemo se suočiti u budućnosti, za to nam je potrebno jedinstvo“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da Srbija nije dobila podršku koju je očekivala, ali da će se „sačuvati i odbraniti“.

„Od onih od kojih sam to očekivao, zbog odgovornosti koju su morali da pokažu, naših političkih predstavnika – to nismo dobili. Dobili smo njihovo ujedinjenje bez obzira što su sve suprotno govorili samo nekoliko dana ranije – na temi na kojoj ne bi trebalo bilo ko da ide protiv nekoga. Nažalost, oni su i ovog puta izabrali da idu protiv Srbije. Njima, i svim međunarodnim predstavnicima, a pre svega građanima Srbije, govoriću o svemu, o svim temama, svim problemima sa kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama u ponedeljak u poslepodnevnim satima. Srbiju ćemo sačuvati i odbraniti, živela Srbija“, zaključio je Vučić.

Podsjetimo, Vučić je juče nakon sastanka sa diplomatskom petorkom izjavio da je Srbija spremna da radi na konceptu i primieni ponuđenog plana za Kosovo uz jednu rezervu.

Najavio je i da će narednih dana o tome obaviti konsultacije sa članovima Vlade, parlamenta i svim društvenim grupama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...