ZORAN MILANOVIĆ POHVALIO ORBANA: "On je jedan od dvojice lidera koji su došli Tuđmanu na pogreb"

"Orban je tada 1999. u svom prvom mandatu bio (na sprovodu) i to je gesta, to se pamti", kazao je Milanović.

  • Regija

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 5

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je u subotu prilikom posjete hrvatskoj školi (HOŠIG) u Budimpešti, govoreći o hrvatsko-mađarskim odnosima, da je mađarski premijer Viktor Orban bio gotovo jedini koji se “udostojio” doći na pogreb prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“Viktor Orban bio je jedan od dvoje ljudi koji se udostojio i odvažio doći na sprovod predsjednika Tuđmana. Nije došao niko što je bio prilično ružan potez prema Hrvatskoj. On je bio hrvatski predsjednik i vodio našu zemlju”, rekao je Milanović u HOŠIG-u, Hrvatskom vrtiću, osnovnoj školi, gimnaziji i đačkom domu.

"Orban je tada 1999. u svom prvom mandatu bio (na sprovodu) i to je gesta, to se pamti", dodao je Milanović koji se u petak navečer u Budimpešti sastao s mađarskim premijerom, javlja Hina.

Podsjetio je ponovno da je Mađarska Hrvatskoj pomagala kad joj je bilo teško, misleći na 90-te godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...