BRANISLAV BORENOVIĆ SE PITA: "Gdje će Trivićeva i Stanivuković?"

Borenović je istakao kako je atmosfera na sjednici bila demokratska i kako nema govora o raskolu unutar stranke.

  • Politika

  • 22. Jan. 2023  

  • 1

PDP ne prihvata zvanične rezultate Općih izbora za predsjednika bh. entiteta RS.

o je jedan od glavnih zaključaka sjednice Glavnog odbora stranke nakon koje je Branislav Borenović saopštio kako su Opći izbori obilovali neregularnostima “čime je narušen princip zakonitosti izbornog procesa”.

70.012 glasova na određen način je zloupotrebljeno ili na određen način kontaminirano”, rekao je on ističući da je PDP na tome istrajati i pozivajući CIK da objavi zvaničan izvještaj o kontrolnom brojanju za nivo predsjednika RS, prenosi N1.

“Glavni odbor podržava sve aktivnosti partije da se dokažu neregularnosti”, rekao je on pozivajući pravosuđe da se odredi o njihovim navodima, ispita neregularnosti i postupi po krivičnim prijava koje je PDP podnio.

Borenović je istakao kako je atmosfera na sjednici bila demokratska i kako nema govora o raskolu unutar stranke. Nije se obazirao na otrovne strelice između stranačkih prvaka Draška Stanivukovića i Jelene Trivić.

Na pitanje ostaju li Draško Stanivuković i Jelena Trivić u PDP i hoće li i sutra biti tu, Borenović je upitao:

“A gdje će?”

Govoreći o izbornim rezultatima Borenović se osvrnuo i na tekst na N1 u kojem se govori o padu broja glasova za ovu stranku. On je istakao da, kada se govori o izbornom rezultatu u obzir treba uzeti manju ukupnu izlaznost i da, s obizorm na taj podatak, PDP nije pao.

Pred ovom strankom su ove godine unutarstranački izbori pa počinu i pripreme za Sabor koji se očekuje krajem godine.

Borenović je istakao da će PDP ostati na opozicionom kursu, a najavio je i način glasanja o Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Nastavljamo snažno opoziciono djelovanje i u NSRS i u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Glasaćemo protiv predloženog saziva Savjeta ministara”, rekao je on.

Ocijenio je kako je budući saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine isključivo formiran zarad raspodjele stranačkog plijena, te da su po srijedi lični stranački interesi.

“Od njih nema niko nikakvih očekivanja, čak se ne zna način ni kako su ti ljudi birani”, rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...