DJEČAKA NA JADRANU ODNIJELO MORE: Građani javljali da nešto pluta, potraga privremeno prekinuta

Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni u nedjelju nije dala rezultate.

  • Hronika

  • 22. Jan. 2023  

  • 0

Trinaestogodišnji dječak nestao je 17. januara oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom kada ga je val poklopio i odnio u more.

Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni u nedjelju nije dala rezultate.

Korišten je i 3D sonar s plovila s plovila Inspekcije ribarstva, koji omogućuje detaljnu ultrazvučnu pretragu morskog dna.

Zbog pogoršanja vremenskih uslova – jačanja juga, porasta mora i smanjene vidljivosti zbog niske naoblake i pljuskova kiše, danas oko 13 sati obustavljena je potraga za nestalim dječakom.

Snage koje su danas iz mora, kopna i podmorja tragale za nestalim djetetom zaprimile su dva poziva građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba puta pokazalo da se ne radi o tijelu utopljenika.

Potraga se, zavisno o vremenskim uslovima, nastavlja u ponedjeljak, pišu Vijesti.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...