SUSJEDI U NEVJERICI: Investitor iz BiH ilegalno gradi zgradu usred Dalmacije, ovako nešto nije viđeno…

Ovdje su se sada pojavila dva problema: građenje objekta bez dozvole, ali i upitna usklađenost projekta s odredbama zone.

  • Mini market

  • 23. Jan. 2023  

  • 3

Betonizacija je osim u Makarskoj, uzela maha i u Tučepima u kojima je već izgrađeno nekoliko zgrada, ali u posljednjem slučaju riječ je o bespravnoj gradnji i to dvojne zgrade s tri kata i prizemnim dijelom.

Projekt se odvija na na području Podgradac, iznad mjesnog groblja gdje je dvojna zgrada "nikla" na dvije parcele, pa je objekt podignut na ukupno 1282 kvadratna metra, s time da prvi teren zauzima 651 kvadrat, a drugi 631 kvadrat.

Investitor je Ilija Ivešić iz Žepča u BiH koji zgradu gradi bez ishodovane građevinske dozvole zbog čega je Općina Tučepi u suradnji s komunalnim redarima od studenog prošle godine podnijela niz prijava građevinskoj inspekciji pa su inspektori prije nekoliko dana i zatvorili gradilište, a znak zabrane radova postavljen je unutar objekta, na ormariću s električnim mjerilima, piše Slobodna Dalmacija.

Bespravna gradnja počela je podizanjem potpornog zida koji doseže visinu od tri i pol metra, a koji se prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima ne može graditi bez građevinske dozvole i nema suglasnost Općine Tučepi, jer prema urbanističkom planu upređenja područja sjeverno i južno od Jadranske magistrale ne smiju graditi toliko visoki zidovi na kaskadnom terenu.

Da ulagač Ivešić, koji je, prema javno dostupnim podacima iz zemljišnika, obje parcele kupio i uknjižio se na njih prije četiri godine, od građana s područja BiH, gradi velebnu zgradu bez prethodno ishodovane dozvole, potvrđeno je iz makarske ispostave Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Županije splitsko-dalmatinske.

Kako je kazala Suzana Franičević, voditeljica ispostave, u toku su postupci za izdavanje građevinskih dozvola na dvjema parcelama u Tučepima (brojevi 5000/11 i 5000/12), ali ključni dokumenti još nisu izdani.

Unatoč postavljenoj ploči, investitor je ipak nastavio nešto graditi, premda mu je ispisano rješenje i podnesena je kaznena prijava. Općina je odmah reagirala još lani, čim je započela izgradnja potpornih zidova koji mogu biti visoki najviše metar i pol, a koji su bili u visini od dva i pol do četiri metra.

Investitor je podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Općini koja izdaje posebne uvjete ako je građevinska čestica vezana uz postojeću cestu. Ovdje su se sada pojavila dva problema: građenje objekta bez dozvole, ali i upitna usklađenost projekta s odredbama zone u Tučepima, a u "zoni tri" se mogu graditi građevine s prizemljem i dva kata, a nikako dvojne građevine, i to još s više od dvije etaže, piše "Slobodna Dalmacija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...