NATPIS U TUČEPIMA UPUĆEN TURISTIMA ŠOKIRAO MOSTARCE: Ko nema para, bez njega se može

Također, na fotografiji se uz sporne natpise može vidjeti da iznad znaka za parking stoji natpis na engleskom jeziku “samo za bogate”.

  • Regija

  • 04. Jul. 2023  

  • 0

Turiste iz Mostara koji su bili u posjeti Tučepima negativno je iznenadio natpis na parking kućici nedaleko od plaže gdje je bilo navedeno: “Ko nema para, bez njega se može”.

Uz svakodnevne primjere “divljanja” cijena u turističkim središtima na Jadranu, često do izražaja dođe bahatost ugostitelja, a posljednji primjer stiže iz Tučepa, prenosi Večernji list.
Premda se ne radi o iznosu koji su turisti morali platiti za piće ili hranu, novac je u fokusu. Naime, u Tučepima je na parking kućici nedaleko od plaže napisano: “Plati ili ne smetaj” i “Ko nema para, bez njega se može”.

Natpisi su šokirali bračni par iz Mostara koji živi u Njemačkoj, a ove godine ljetuju u susjednoj Hrvatskoj. Tokom svog odmora posjetili su i Tučepe, gdje ih je dočekao sporni natpis.

Blizu plaže dočekalo nas je ovo šarenilo od natpisa. Parking 20 eura, sat, dva, tri…, cijeli dan, sve je 20 eura. Puno ili malo neka raja procijeni”, kazao je Mostarac koji je fotografiju s parking kućice poslao prijateljima u Njemačkoj.

Također, na fotografiji se uz sporne natpise može vidjeti da iznad znaka za parking stoji natpis na engleskom jeziku “samo za bogate”. Ugostitelji iz susjedne Hrvatske astronomske cijene za turiste često pravdaju tvrdnjama da je u drugim turističkim središtima još skuplje.

Ipak njemački Savezni zavod za statistiku koji je uporedio troškove gastronomskih usluga i hotelskih smještaja u evropskim državama, utvrdio je da je Hrvatska skuplja od Grčke i Španije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...