FUDBAL "DOBIO" I BIJELI KARTON: Zbog njega se niko neće buniti (VIDEO)

Tokom susreta portugalske lige za žene između lisabonskih Benfike i Sportinga prvi put je pokazan bijeli karton.

  • Zabava

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 0

Od 1970. godine i Svjetskog prvenstva navijači su navikli da sudija na utakmici u džepu nosi kartone u žutoj i crvenoj boji i na taj način ih sankcioniše ih za kršenje pravila.

Ali, sada je u Portugalu eksperimentalno uveden i karton još jedne boje - bijele.

Tokom susreta portugalske lige za žene između lisabonskih Benfike i Sportinga prvi put je pokazan bijeli karton.

I dok se žuti i crveni kartoni pokazuju za nesportsko ponašanje, bijeli kartoni se pokazuju kao nagrada za fair-play.

Benfika je u posljednjoj minuti prvog poluvremena vodila sa 3:0, a jedna od igračica se u tom trenutku srušila na teren.

Ljekari obje ekipe su odmah utrčali u teren kako bi joj pomogli. Nakon što se djevojka pridigla, sudija susreta je pokazala bijeli karton klupama obje ekipe i tako ih nagradila za fair-play, a svi gledaoci na stadionu "Luz" su počeli aplaudirati.

Pred nama je da vidimo da li će praksa pokazivanja bijelog kartona zaživjeti na terenima širom Evrope i svijeta, prenosi "Give me sport".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...