"ZADAVIĆU TE GOLIM RUKAMA": Sramotne poruke direktora futsalera iz Širokog Brijega kapitenu Dobojlija (FOTO)

Da stvar bude čudnija, Širokobriježani su meč u Doboju dobili sa 7:5, a Bogdanović zbog teške povrede izbiva sa terena već više od godinu dana.

  • Sport

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 0

Izvršni direktor Futsal kluba Hercegovina iz Širokog Brijega, Jozo Ivanković, uputio je niz prijetnji kapitenu Futsal kluba Doboj, Draganu Bogdanoviću, poslije meča ova dva tima odigranog u okviru 10. kola Premijer lige BiH.

Ničim izazvan, kako je objavio dobojski klub, Ivanković je poslao niz poruka Bogdanoviću u kojima se vide psovke i prijetnje, koje su u najmanju ruku sramotne.

Da stvar bude čudnija, Širokobriježani su meč u Doboju dobili sa 7:5, a Bogdanović zbog teške povrede izbiva sa terena već više od godinu dana. Osim toga, futsaleri Doboja dobili su tri crvena kartona, pa je nejasno šta je Ivankovića ponukalo na ovakvu reakciju, piše Srpskainfo.

Dobojlije su na Facebook profilu okačili prepisku u kojoj se vide grozne uvrede, a u jednoj od njih Ivanković piše: “Zadaviću te golim rukama”!

"Da li je ovim stvarima mjesto u futsalu? Kako i na osnovu čega Jozo Ivanković tvrdi da ćemo mi ispasti iz Premijer lige BiH, u kojoj još ima osam kola regularnog dijela sezone da se odigra plus utakmice plej ofa i plej auta? Da li ima neke informacije za koje mi ne znamo? Da li zbog ovih prijetnji koje je naš igrač dobio trebamo da se zapitamo da li smijemo i dalje da se ravnopravno takmičimo sa svima? Da li sudbinu ekipama u Premijer futsal ligi BiH kroji jedan “pojedinac/Hercegovac” ili su svi klubovi ravnopravni u borbi za titulu/opstanak? Sa ljudske strane gledamo i jednostavno pominjanje preminulog oca našeg Dragana Bogdanovića neka ide na obraz gospodinu Ivankoviću i njegovom klubu. Mi kao klub se nadamo da će FS BiH adekvatno kazniti Ivankovića jer je sinoć sjedio i na klupi ekipe gostiju iako ga nije bilo u zapisniku, ali i radi ovih prijetnji i tvrdnje koje je iznio prema našem klubu i kapitenu Bogdanoviću. Ako je već riješeno da naš klub ove sezone ispadne iz Premijer futsal lige BiH, mi ćemo sa zadovoljstvom nastaviti takmičenje naredne sezone pod okriljem Fudbalskog saveza RS", stoji u saopštenju Dobojlija.

Dok čekamo odgovore na postavljena pitanja i reakciju nadležnih, pomenut ćemo i slučaj koji je podigao region na noge, a u kojem su mladi fudbaleri iz Beograda vrijeđani tokom turnira u Sarajevu.

Istog dana su napadnuti njihovi roditelji, od kojih je jedan bio uboden nožem.

Šta se to dešava na sportskim terenima u BiH?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...