SUNOVRAT RATNOG ZLOČINCA: Šešeljeva stranka doživjela propast, procurio iznos duga režimskim televizijama…

Agencija za sprečavanje korupcije objavila nevjerovatne podatke.

  • Regija

  • 25. Jan. 2023  

  • 4

Srpska radikalna stranka duguje televizijama Pink i Happy skoro 66 miliona dinara ili 560.000 eura na ime neizmirenih obaveza iz kampanje za prošlogodišnje parlamentarne izbore, navodi se u izvještaju o kontroli finansiranja izborne kampanje koji je objavila srbijanska Agencija za sprečavanje korupcije. Te dvije medijske kuće radikalima su 2020. otpisale prethodna dugovanja u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara, piše portal N1.

Kontrolom podataka o troškovima izborne kampanje prikazanim u izvještaju, kao i prometa po tekućem računu, Agencija je utvrdila da SRS ima neizmirene obaveze prema pružaocima usluga „Pink media group” d.o.o. u iznosu od 41.826.497,17 dinara i „Happy” TV u iznosu od 24.000.000,00 dinara.

Kada su lideru radikala i ratnom zločincu Vojislavu Šešelju postavili pitanje o milionskim dugovima stranke čiji je predsjednik od osnivanja, prvo što je rekao bilo je: „Auu, pretjerali ste sa iznosom“. Šešelj je poručio da će „sve dugove izmiriti“. Čim dođu do para, dodao je.

-Pazite jednu stvar: kad smo išli na izbore, obje te televizije su računale da ćemo preći cenzus. I one su, dakle, ušle u neki rizik. Pukli smo na izborima, nismo prešli cenzus i ostali smo bez tih državnih para na koje smo računali. I od čega sad da platimo? A stranka nema nekretnine da njima plati dugove“, kazao je Šešelj.

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je Srpska radikalna stranka u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2022. godine najviše utrošila na troškove oglašavanja 77.737.742,27 dinara (83,41 odsto), troškove izbornog materijala 15.101.542,64 dinara (16,20 odsto), dok je na ostale troškove izborne kampanje utrošio 364.673,56 dinara (0,39 odsto) ukupnih rashoda.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...