"EUROPSKI PUT BiH NEMA ALTERNATIVU": Borjana Krišto i Johann Sattler razgovarali o prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH

Krišto je zahvalila Sattleru na dosadašnjoj podršci Bosni i Hercegovini i izrazila očekivanja da će se dobra suradnja intenzivirati i u daljnjem radu.

  • Vijesti

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 5

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i posebnim predstavnikom Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom o prioritetima novog saziva Vijeća  ministara BiH.

Predsjedavajuća Krišto je naglasila kako europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu te kako naša zemlja treba snažnu potporu EU-a,  saopšteno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Dodaje se da je izrazila zadovoljstvo statusom kandidata, koji dolazi kao prvi značajan iskorak nakon predaje zahtjeva za članstvo u februaru 2016. godine.

Krišto je zahvalila Sattleru na dosadašnjoj podršci Bosni i Hercegovini i izrazila očekivanja da će se dobra suradnja intenzivirati i u daljnjem radu.

Istaknula je da institucijama Bosne i Hercegovine predstoje ozbiljni napori, posebno u području zaštite kolektivnih i individualnih prava, gdje je potpora EU-a neprocjenjiva, dodaje se u saopštenju.

Sattler je čestitao Krišto na imenovanju i poželio joj uspješan rad na novoj dužnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...