POZNATI PJEVAČ ISKRENO: "To je bilo jako ružno, moj otac nema nikakve veze sa Srbijom"

"Nisam ja toliko bio u vjeri. Bio sam kršten i posli san napravio sve sakramente koji su trebali za brak. Žena mi je zapravo najviše pomogla", kazao je.

  • Estrada

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 2

Jasmin Stavros prisjetio se nekih teških životnih trenutaka te je otkrio još nepoznate detalje iz svog privatnog života.

"Megazvijezda sam postao, odnosno etablira sam se kao pjevač nakon svoga trećeg albuma "Ljubio sam anđela" 1989. godine, kad je došao hit "Umoran sam" i "Dao bi sto Amerika". Tad se sve okrenulo. Tad su me svi shvatili ozbiljno, i kritičari i publika. Tad mi se otvorio teren i onda san počeo nastupati jako puno", prisjetio se u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Progovorio je i o svojoj borbi s ovisnosti.

"Da, upao san u loše društvo, nisan ja toga tada bio ni svjestan. Ma nisu to bili neki veliki poroci. To san ja sve probao iz neke znatiželje, al‘ nisu meni tribale ni bolnice ni komune da se ja izliječim od ovisnosti. Nisu to bile ni neke teške droge. To je bila mladenačka ludost, zaboravimo to."

Zbog supruge se okrenuo vjeri

Nakon tog crnog perioda upoznao je suprugu Žarku, s kojom danas ima dvojicu sinova Krešu i Milu.

"Tako je, tada sam nju upoznao, nakon par godina smo se vjenčali. I bitno je reći da smo živjeli u predbračnoj čistoći. Nismo spavali prije braka. Danas je to, nažalost, rijetkost. Tada sam hodao s djevojkom koja je tako odgajana i živjela je vjeru i do prve bračne noći smo čekali."

"Nisam ja toliko bio u vjeri. Bio sam kršten i posli san napravio sve sakramente koji su trebali za brak. Žena mi je zapravo najviše pomogla. Da nije bilo nje, ne bi toliko bio u vjeri. Sad kad me ona okrenula vjeri, sad svi kažu da san pukao i da sam previše u vjeri. Volim ići na misu više nego blejati u televiziju.

Svako jutro kad se probudim čitam Sveto pismo, molim se svaki dan, al‘ nismo mi neki fanatici. Trudimo se živjet vjeru, ali živjet vjeru nije lako! Ovaj život koji mi živimo stvarno mi odgovara. Ode su mise u 18 sati, odem na misu i poslije toga san miran. Najviše volim klanjanje."

Optužbe o porijeklu 

Jasmin i Žarka suočili su se s problemima nakon što je njihovom sinu Kreši dijagnosticiran hidrocefalus.

"Fala Bogu, zahvaljujući dva doktora s Rebra, na mom su sinu napravili jedan eksperiment. Ima sad jednu pumpu koja mu regulira vodu u mozgu. Probili su mu dio glave nekako di sad taj likvor sam od sebe odlazi. Tako da, Bogu hvala, sad je sve u redu.

Stvarno smo se napatili i žena i ja i on kroz sve ove godine, više ne znan ni ja koliko je imao operacija na glavi, ne želim ni spominjati", rekao je.

Osvrnuo se i na optužbe o svom porijeklu.

"To je bilo jako ružno, kad te optuže za nešto što nisi. Znam ja tko je to, to su moji kolege koji su bili zavidni, ali ja sam se uvijek molio Bogu za njih, opraštao sam im. Moj otac je podrijetlom Rumunj, to je istina, al‘ nema nikakve veze sa Srbijom. Oni kad su došli u Jugoslaviju, prekrstili su se i promijenili prezime", ispričao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...