U VRIJEME ZAKAZANIH LETOVA: Niko ne zna da je Vučić 9. decembra bio u Briselu, osim...

Ponoš je pozvao predsjednika Srbije da se izjasni o toj posjeti.

  • Regija

  • 28. Jan. 2023  28. Jan. 2023

  • 1

Predsjednik pokreta Srbija-centar (SRCE), Zdravko Ponoš, rekao je nedavno, gostujući na TV Nova, da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 9. decembra tajno boravio u Briselu. Od Vučića, za sada, nije stigao odgovor, dok Ponoš ističe da predsjednik Srbije nije putovao sam i da sastav njegove delegacije jasno ukazuje šta je bio povod odlaska u glavni grad Belgije.

Govoreći o francusko-njemačkom sporazumu, Ponoš je upozorio da se ne zna šta je Vučić dogovorio sa „petorkom“ međunarodnih izaslanika, ni šta piše u nekim aneksima sporazuma, koji će, kako je rekao, biti tajni.

„On je privatizovao spoljnu politiku. Šta je radio 9. decembra sam u Briselu, s kim je razgovarao. Ne vodi se tako država“, poručio je Ponoš, pozivajući Vučića da se javno izjasni o toj svojoj posjeti.

Kako odgovor nije stigao, Ponoš je za Novu.rs govorio o povodu Vučićeve posjete Briselu.

“Odgovoriću vam u formi 'pomoći prijatelja' i reći ću vam da su s njim putovali ministarka Dubravka Đedović i savetnik iz njegovog kabineta Danilo Cicmil. To može da mu pomogne da se priseti s kim se video i o čemu su pričali”, rekao je Ponoš.

Iako je predsjednik pokreta SRCE nije govorio o konkretnom povodu Vučićeve posete Briselu, pretpostavka je da je povod odlaska bio posao iz oblasti koju pokriva Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Portal Nova.rs obratio se Službi za saradnju sa medijima predsjednika Srbije kako bi dobili komentar na tvrdnje predsjednika pokreta SRCE, ali nisu dobili odgovor.

Ovo nije prvi put da se govori o Vučićevim tajnim posjetama. Krajem godine, govorilo se o njegovom odlasku u Sjedinjene Američke Države i to u jeku krize na Kosovu.

Gotovo 20 dana Srbi sa sjevera Kosova bili su na barikadama, koje su postavili na više od 10 lokacija, a predsjednik Srbije na neko vrijeme, za njega neuobičajeno dugo, povukao se iz javnosti. Ispostaviće se da su to bili ključni momenti pregovora. Nakon postizanja dogovora sam Vučić je izjavio da su tokom “prethodnih dana i noći” imao teške razgovore sa međunarodnim predstavnicima, ali nije precizirao ni gdje ni s kim.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...