SHARON STONE UZBURKALA JAVNOST: Tvrdi da samo dva glumca s kojima je radila nisu ženomrsci, otkrila je ko su oni (FOTO)

"Zbog mog izgleda doživljavali su me kao Barbie i teško su mi davali mogućnost da budem nešto drugo", izjavila je Sharon Stone.

  • Show

  • 28. Jan. 2023  28. Jan. 2023

  • 0

Tokom glumačke karijere duže od 40 godina holivudska zvijezda Sharon Stone (64) radila je s cijelim nizom slavnih i manje slavnih muških kolega, ali gotovo svi na nju su ostavili loš dojam. Svi osim dvojice.

"Većina njih bila je ženomrzački raspoložena. Bila sam žrtva gotovo sistemske mizoginije. Radila sam s nekima od najvećih muških zvijezda filmske industrije, to su glumci koji mogu biti naši heroji na ekranima, ali njihova druga strana prilično je jadna. Dok bih snimala krupne planove doslovno su mi govorili što bih po njihovom mišljenju trebala raditi. Tako podcjenjivački”, rekla je Sharon Stone između ostaloga u razgovoru za Variety.

image

Sharon Stone i Robert De Niro u sceni iz Casina

Svijetli primjeri

Ipak, imala je sreće raditi i s dva svijetla glumačka primjera.

"Među takvim ženomrscima nije Robert De Niro. Nije ni Joe Pesci, ne, ti dečki nisu takvi", istaknula je.

Sve troje glumili su u slavnom filmu "Casino" redatelja Martina Scorsesea iz 1995. godine. Dodala je i da se seksizam očitovao u tome što je ostale kolege jednostavno nisu slušali i nisu joj dopuštali da svojom glumačkom izvedbom utječe na njihovu.

image

Sharon Stone i Joe Pesci snimljeni 2003. godine

Nije ih imenovala, ali...

Osim kroz loše ponašanje muških kolega, mizoginost cijelog sistema osjećala je i kroz uloge koje su joj se nudile.

"Pozivali su me u filmove u kojima bih trebala biti gola ili su mi nudili uloge luđakinja, sociopatkinja. Nisu mi nuđeni mudri i osjetljivi likovi. Zbog mog izgleda doživljavali su me kao Barbie i teško su mi davali mogućnost da budem nešto drugo", izjavila je Sharon Stone.

Premda nije imenovala kolege koji je na setu nisu poštovali, letimičan pogled na njezinu filmografiju pokazuje da je snimala s Richardom Chamberlainom, Michaelom Douglasom, Forestom Whitakerom, Arnoldom Schwarzeneggerom, Williamom Baldwinom, Russellom Croweom i mnogima drugima, navodi Gloria.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...