ĐOKOVIĆ ZBOG INCIDENTA MORAO OTJERATI OCA SA FINALA: "Mislio sam da se stvari moraju smiriti..."

"Vidjeli smo se poslije meča. Nije se osjećao najbolje", kazao je Novak.

  • Sport

  • 29. Jan. 2023  29. Jan. 2023

  • 2

Srbijanski teniser Novak Đoković je na šampionskoj konferenciji u Melbourneu pričao i o odsustvu oca Srđana sa finala.

Njega nije bilo u VIP loži ni u polufinalu protiv Tommyja Paula, a Novak je otkrio šta je bio dio dogovora.

"Pričali smo i mislio sam da se stvari moraju smiriti, ali nisu. Obojica smo se složili da je bolje da ne bude na meču. To nas boli, jedinistveni su momenti jer ko zna da li će se ponoviti opet. Vidjeli smo se poslije meča. Nije se osjećao najbolje, ali je bio sretan zbog pobjede", kaže Novak.

Otkrio je i šta mu je još otac rekao.

"Rekao mi je da se dobro osjećam na terenu, da pobijedim, da je to bitno, ako je bolje da ne bude tu, pomirio se sa tim. Nije bio prisutan u boksu, ali je bio tu na čitavom turniru. Kraj je bio sretan", zaključio je Novak.

Podsjećamo, Srđan Đoković nije prisustovao mečevima Novaka od momenta kada se slikao sa ruskim navijačima koji su nosili zastavu sa likom Putina. To je izazvao veliki skandal, što je natjeralo Novaka da oca eliminiše sa finala i poruči mu da završnicu turnira može gledati samo iz hotelske sobe.

Ovaj skandalozan čin je zabilježio novinar Guardiana, Tumaini Carayol, koji je postavio video na društvenoj mreži Twitter.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...