„DA SE VUČIĆ SAGNE I IZLJUBI KURTIJA, A DAČIĆ MU ZAPJEVA…“: Ludilo u „Ćirilici“, ponovo na red došli „ugroženi“ Srbi i Dejtonski sporazum…

Marković je kazao kako „Albanci kreiraju sudbinu Balkana jer su najambiciozniji i imaju nacionalni fanatizam koji su Srbi imali u 19. vijeku i oni sada doživljavaju tu fazu euforije“.

  • Regija

  • 31. Jan. 2023  

  • 3

Historičar Predrag Marković, inače blizak režimu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao je emisiji “Ćirilica” da postoje simboličke stvari koje nemaju cijenu.

-Da se Vučić sagne da izljubi Kurtija sutra i da mu Dačić otpjeva „Roka Mandoljina“ i da potpišu sve što hoće prištinske vlasti, kako ćemo da prevladamo osjećanje poniženja? Badinterova komisija na papiru nije imala nikakvu lošu namjeru, ali su potpuno zanemarili užasan strah Srba u Hrvatskoj i Bosni, da će živjeti u ustaškoj državi. Neke stvari nemaju cijenu. Jedna od njih je nacionalni ponos. Juče smo se svi osjetili srećno što smo Srbi. Đoković u sebi ima nešto duboko srpsko, rekao je on.

Prema njegovim riječima, za dugoročno rješenje je potrebno da svako ponešto dobije.

-Zašto je Dejton dobar sporazum? Izgubili malo Srbi, malo Hrvati, malo Bošnjaci i ponešto dobili. Dejton je zapravo dobar model. Ne može da Albin Kurti dobije sve što u svojim fantazijama zamisli. Brisel je sada gori od Washingtona. Kao u Dejtonu tu ima jedna razumna ideja da svako mora nečega da se odrekne. Ova inicijativa našeg predsjednika za “Otvoreni Balkan” je jedna od najboljih stvari koja se desila posljednjih godina. EU je namjerno sabotirala jer to je saradnja na životnom nivou: školovanje, zapošljavanje, putovanje, trgovina, razmjena studenata…, kazao je Marković te dodao kako „Albanci kreiraju sudbinu Balkana jer su najambiciozniji i imaju nacionalni fanatizam koji su Srbi imali u 19. vijeku i oni sada doživljavaju tu fazu euforije“.

-Valjda su toliko mnogo investirali u Kosovo da ih je sramota da proglase da je to propali projekat. Vjerujem da niko nije dobio više para od Prištine. I sve su naravno pokrali. Kako da priznaju da je čitav kosovski projekat promašen? Njihov narod ne živi nikako. Održivost Kosova ćemo vidjeti kada Dua Lipa bude provodila makar dva mjeseca u Prištini godišnje, kazao je notorni Marković.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...