POLITOLOG PERO MALDINI: „Rusi će reagirati, kako će reagirati, a i Bosna i Hercegovina; Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava RH…“

-Ovo bi se komotno moglo okarakterizirati kao međunarodni incident, dodao je.

  • Regija

  • 31. Jan. 2023  

  • 4

Politolog Pero Maldini kazao je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" kako su Milanovićeve izjav za pokretanje čl. 105 Ustava RH.

Maldini se osvrnuo i na jučerašnje izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

-Kad vidimo da je naš predsjednik jednom dotaknuo dno i da ne može niže, svaki put nas iznenadi time da može, poručio je.

Kazao je kako su izjave predsjednika RH otišle van granica Hrvatske i političkog prostora te zemlje.

-Ovo bi se komotno moglo okarakterizirati kao međunarodni incident, dodao je.

Maldini je istaknuo da se on, kao građanin Hrvatske, nakon Milanovićevih izjava osjeća jadno i posramljeno. Naglasio je kako se Milanovićeve jučerašnje izjave tiču Ukrajine, Rusije, NATO-a, Europske unije i Kosova.

Dodao je kako bi se ljudi na Kosovu, Srbiji mogli zabrinuti.

-Rusi će reagirati, kako će reagirati, a i Bosna i Hercegovina. Niz elemenata koje je on uključio, poigravajući se zapravo, svojim objesom, s vrlo ozbiljnim elementima hrvatske vanjske politike, rekao je Maldini.

-U ovim trenutku to je ozbiljna kompromitacija vanjske politike Republike Hrvatske i ugleda Republike Hrvatske. Ovo bi bilo zrelo za postupanje po članku 105. Ustava, koji govori o pokretanju odgovornosti predsjednika Republike. Nažalost, mislim da se to neće dogoditi, jer smo nedavno imali priliku glasovanja u Saboru, pa smo vidjeli da se 2/3 većina ne može složiti oko jednog pitanja, a koje je trebalo biti zdravorazumsko pitanje, kazao je.

Milanović se stavio na čelu opozicije, što nije njegova zadaća. No, opoziciji će biti sve teže braniti Milanovićeve izjave. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...