RADI ŠTA VOLI: Kolinda Grabar-Kitarović otkrila detalje iz privatnog života –“Više nisam ranjena vučica…” (FOTO)

Prva hrvatska predsjednica i nakon svog mandata ne staje s poslom: Kolinda Grabar-Kitarović samo je u 2022. godini zbog  Međunarodnog olimpijskog odbora u kojem radi volonterski posjetila 40 gradova i bila na četiri kontinenta.

  • Žena

  • 02. Feb. 2023  

  • 1

Na pitanje Glorie, kako sada izgleda njezin život, citirala je stihove rock balade "Vučica" Emine Arapović: "Ja živim po svom, što mi donese svaki dan, sama i svoja, nikom se ne opravdavam". Samo što više nisam ranjena vučica. Sada sam neovisna i svoja. Nisam članica ni jedne stranke i radim ono što doista volim."

Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru je otkrila i neke detalje iz privatnog života, pa je tako govorila i o svom suprugu Jakovu, te objasnila zašto je on na javnim događanjima gotovo nikad ne prati.

image

        (Foto: Biljana Blivaj/Cropix)

"Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. Nije osoba koja želi javnu pozornost, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao. Kad sam bila veleposlanica u SAD-u, učlanio se u razne klubove supružnika diplomata i američkih dužnosnika te stvarao brojna poznanstva. Bio je, primjerice, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posjetio sjedište u Langleyju", objasnila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović vjeruje da je suprug Jakov vjerovatno uživao u činjenici da je jedan od rijetkih muškaraca u tom ženskom društvu, a kolegice i kolege su ga jako voljeli.

"Mnogo se trudio i radio, a najviše na humanitarnim inicijativama. I kad sam bila predsjednica, dužnost domaćina supružnika nekog dužnosnika shvaćao je vrlo ozbiljno. Mnogo se pripremao, informirao i sudjelovao u kreiranju programa. Ne zna se mnogo o tome zato što je samozatajan i ne želi da se o njemu govori. Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao", ispričala je o svome suprugu Jakovu.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...