NA ZAHTJEV RUSIJE: Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o...

(...) Ukrajini bit će održana 8. februara.

  • Svijet

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 0

Nakon zahtjeva Rusije, Vijeće sigurnosti UN-a danas je odobrilo da 8. februara bude održana sjednica posvećena Ukrajini, potvrdio je u razgovoru sa novinarima dobro obaviješten izvor.

"Sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, koji je zatražila Rusija o izgledima za mirno rješenje ukrajinske krize u kontekstu sve većih količina zapadnog naoružanja u Ukrajini, zakazan je 8. februar u 10 sati po lokalnom (njujorškom) vremenu", izjavio je neimenovani izvor iz UN-a, prenosi TAS S.

Prvi zamjenik predstavnika Ruske Federacije u UN-u Dmitrij Poljanski jučer je pojasnio da bi sastanak trebalo da bude posvećen "perspektivama mirnog rješavanja ukrajinske krize u kontekstu sve većih isporuka zapadnog naoružanja režimu u Kijevu", prenijela je ranije agencija RIA Novosti.

Pored toga, Poljanski je nagovijestio da će "kijevski režim i njegovi zapadni sponzori" u februaru organizovati događaj na Generalnoj skupštini UN-a povodom "prve godišnjice specijalne vojne operacije", prenosi Tanjug.

Zamjenik portparola generalnog sekretara UN-a Farhan Haq pozvao je u utorak sve strane koje imaju uticaj na Moskvu i Kijev da ih ohrabre da prekinu neprijateljstva. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...