ŽARKO KORAĆ BEZ DILEME: "Red je da Miloševićev pomoćnik Vučić potpiše konačni poraz te politike"

Bivši zamjenik premijera Zorana Đinđića i potpredsjednik Skupštine Srbije Žarko Korać komentirao je vruću političku situaciju u Srbiji nakon novog prijedloga međunarodne zajednice za normaliziranje odnosa Kosova i Srbije.

  • Regija

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 0

Danas je u Skupštini Srbije umalo izbio i fizički obračun.

“Ova mučna sjednica čak i odgovara Vučiću, on se sada prikazuje kao normalniji sagovornik zapadu od nekih drugih političara. Kaže im – nećete mene, evo vam ovih, ja sam normalniji od ekstremne desnice", kaže Žarko Korać za N1.

Korać smatra da je međunarodna zajednica svjesna koliko je srpsko-kosovska granica porozna, koliko je tamo oružja i opasnosti, i zato preventivno prijeti ozbiljnim sankcijama Vučiću.

Po njegovom mišljenju, Vučić će na kraju potpisati sporazum i vjerovatno ga niko zbog toga neće politički ugroziti.

On kao totalitarni predsjednik kontrolira medije do stepena koji vi u Hrvatskoj ne možete zamisliti. Stranka mu je disciplinirana kao rimska kohorta, tamo niko nema svoje mišljenje. Vučićeva politika je Miloševićeva politika koja je rasturila bivšu Jugoslaviju i odnijela stotine hiljada ljudskih žrtava. Možda je red da on, koji je bio mladi Miloševićev pomoćnik, potpiše konačni poraz Miloševićeve politike. A to je nezavisnost Kosova.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...