OPROŠTAJ OD VELIKANA: Komemoracija povodom smrti Saše Petrovića...

U galeriji Kamernog teatra 55 "Gabrijel" ujedno će biti otvorena knjiga žalosti kako bi se svi koji žele upisali za posljednji ispraćaj Petroviću.

  • Kultura

  • 03. Feb. 2023  

  • 0

Komemoracija povodom smrti istaknutog bh. glumca Saše Petrovića, čije će vrsne uloge na teatarskoj sceni i filmskom platnu ostati upisane za sve buduće generacije, bit će održana danas u Kamernom teatru 55.

- U ovim vremenima, kada se mržnja ponovo budi, nestaju dobri ljudi. Sa Sašom je nestao još jedan osmijeh. Saša Petrović je bio spoj energije, razigranosti, duhovitosti i osjećanja. Kamerni teatar 55 je bio privilegovan što je imao takvog glumca u svom ansamblu - navode u Kamernom teatru 55 tim tužnim povodom.

Saša Petrović je igrao u predstvama "Krokodil Lacoste", "Kad bi naglas govorili", "Tri sestre" te u ostvarenjima "Hajde da se volimo", "Ovo malo duše", "Kuduz", "Ničija zemlja", "Lud, zbunjen, normalan", "Vratiće se rode", "Gori vatra" i "Nafaka".

Prvu glavnu filmsku ulogu je ostvario u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin" za koju je dobio nagradu "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca.

U galeriji Kamernog teatra 55 "Gabrijel" ujedno će biti otvorena knjiga žalosti kako bi se svi koji žele upisali za posljednji ispraćaj Petroviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...