OD IPHONEA DO IPADA: Apple se pohvalio brojkama

Kompanija je službeno objavila kako na svijetu postoji dvije milijarde aktivnih Apple uređaja, što je dosta značajan skok u odnosu na 1.8 milijarde prošle godine.

  • HiTec

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Apple je dosagao te (naravno) službeno objavio rekordni broj aktivnih uređaja. Na svijetu je trenutno više od dvije milijarde aktivnih iPhonea, iPada, Macova i ostalih uređaja. Broj potvrđuje brz rast kompanije koja je početkom 2020. dosegla 1.5 milijarde aktivnih korisnika nakon što je 2016. 'probila' prvu milijardu.

Apple je put prema 2 milijarde korisnika nakon što je svega godinu dana ranije dosegao 1.8 milijardi zahvaljujući rekordnoj prodaji uređaja koja je tijekom 2021. zaobišla većinu problema sa dostavnim lancima.

Novosti dolaze u sklopu objave zarade za prvi financijski kvartal koji obično naglašava povećanu prodaju tokom proteklih blagdana. "Tokom decembarskog kvartala postigli smo veliko dostignuće i drago nam je objaviti da imamo više od 2 milijarde aktivnih uređaja", rekao je Appleov šef Tim Cook.

Prilično velik broj iOS, macOS i ostalih Appleovih uređaja usporediv je sa 3 milijarde aktivnih Androida koje je Google objavio 2021. Google Aktivne Androide računa kao one koji imaju pristup Google Play Storeu, što znači da bi pravi broj mogao biti još veći ako računamo kineske telefone kojima je i danas službeno zabranjen pristup, zaključuje Verge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...