JOVANOVIĆ I VUČIĆ – OČI U OČI: Na vašim televizijama svi Albanci su „srbomrzci“ i „Šiptari“…

Vučić je rekao da Albance nazivaju Albanci, kako oni traže da ih se naziva i da ima desetine Albanaca s Kosova sa kojima razgovara, ali da ne želi da ih imenuje kako im ne bi, kako navodi, pravio probleme.

  • Regija

  • 04. Feb. 2023  

  • 2

Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Zajedno i Ekološkog ustanka, rekao je tokom posebne sjednice Skupštine o Kosovu da će se dio opozicije oko Zavetnika, Dveri i Novog DSS-a vidjeti u ponedjeljak s Vučićem i da će se „ponovo pomiriti“.

Naveo je da na „njihovom (SNS-ovom) Pinku i Happy TV-u“ neće vidjeti Albanca koji je dobar, jer su na tim televizijama svi Albanci „srbomrzci“ i „Šiptari“ i zatražio da se dovedu na Pink jedan dobar Srbin i Albanac.

„Morate da krenete da gradite politiku na dobrim primjerima. To nisu parole. Da Srbin i Albanac mogu da sjednu i razgovaraju, da se ne pobiju“, poručio je Jovanović.

"Nisam vlasnik ni Pinka ni Happyja, odgovorio je Vučić, a što se tiče programa Happyja nisam siguran šta bih Vam rekao, a da bude ljepše od onoga što mislite", kazao je Vučić.

"To su televizije koje su dobile nacionalnu frekvenciju u vrijeme Vašeg koaliconog partnera. Tad su bile dobro, a sada ne valjaju. A nisam saglasan sa onim što radi RTS“, rekao je Vučić i dodao da mu se nije svidio izvještaj o incidentu u Skupštini kada su poslanici desnice krenuli ka mjestu gdje on sjedi.

Naveo je da Srbi moraju sa Albancima da žive u miru i da su oni druga najveća nacija na Zapadnom Balkanu, a da će u narednih 100 godina biti možda i prva najveća.

„Moramo da živimo jedni sa drugima“, naveo je i rekao da je slučajno našao premijera Albanije Edija Ramu i da sa njim sarađuje, a da ga optužuju da pravi "Veliku Albaniju“.

Vučić je rekao da Albance nazivaju Albanci, kako oni traže da ih se naziva i da ima desetine Albanaca s Kosova sa kojima razgovara, ali da ne želi da ih imenuje kako im ne bi, kako navodi, pravio probleme.

Video možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...