DODIKOV REŽIM VRŠI REPRESIJU U BRATUNCU: Policija hapsi Darka Babalja i Vladu Mandića

Babalj i Mandić večeras bili zajedno sa Rankićem na kafi.

  • Vijesti

  • 04. Feb. 2023  04. Feb. 2023

  • 0

U Bratuncu drama pred sutrašnje glasanje za načelnika te opštine. Policija u punom pogonu provodi represiju.

Kako saznajemo policija je na graničnom prelazu prema Srbiji presrela i zadržala poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Darka Babalja (SDS) i Vladu Mandića bivšeg srpskog rukometaša i člana SNS-a u Srbiji, piše BN televizija.

Šta je razlog ovog presretanja i hapšenja nije poznato.

Babaljeva stranka SDS ne učestvuje u izborima pa nije poznato zbog čega ga je policija hapsila zajedno sa Mandićem.

Izvori iz toga grada su nam rekli da su Babalj i Mandić večeras bili zajedno sa Rankićem na kafi i da je to najvjerovatnije razlog njihovog privođenja, jer se u SNSD- ovom taboru plaše sutrašnjeg glasanja u Bratuncu.

Protivkandidat Rankiću, koji je nezavisni kandidat, je penzioner iz SNSD-a Lazar Prodanović, koji je prije par mjeseci i postao stanovnik Bratunca.

Inače danas je u Bratuncu inspekcija zapečatila motel i benzinsku pumpu Rankićevog strica, koji je i potpredsjednik NSRS, kadar SP Petra Đokića.

Režim je ponovo upotrijebio sve poluge, pa i policijsku represiju, kako bi spriječili Rankića da ponovo dođe na mjesto prvog čovjeka Bratunca.

Prije par mjeseci SNSD je s malom razlikom ne referendumu opozvao Rankića sa mjesta načelnika te opštine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...