SNIMAT ĆE DOK NE POBIJEDE: U toku pripreme za novu ekranizaciju Kosovskog boja (VIDEO)

Antonijević je najavio da će snimanje simbolično da krene na Vidovdan (28. juni) ove godine.

  • Društvo

  • 05. Feb. 2023  05. Feb. 2023

  • 10

Kontroverzni režimski režiser Predrag Gaga Antonijević, gostujući u programu RTRS-a, najavio je snimanje novog filma o Kosovskom boju. 

Antonijević je najavio da će snimanje simbolično da krene na Vidovdan (28. juni) ove godine.

"U posljednjih šest do sedam mjeseci mi smo u pripremama tog filma. Imamo neke poteškoće s obzirom da nemamo tehnološko-tehničku bazu, čak ni u Beogradu, koja može da izvede tu vrstu "zahvata". Takođe, ne posjedujemo obučene konje za snimanje, koje dovodimo iz Španije, kao i kaskadere koji posjeduju borilačke vještine, tako da veliki dio ekipe za film stiže iz Evrope", naveo je Antonijević.

Dodao je da će dio snimanja biti i u Beloj crkvi u Vojvodini.

"Radi se o ravnom, nenaseljenom i prije svega pješčanom prostoru, koji pogoduje dobrim uslovima snimanja ali i klimatski pogodnom području, sa velikim brojem sunčanih dana u godini", pojasnio je Antonijević.

Snimanje ovog filma, jednako kao i njegovog "prethodnika" iz 1989. godine kojeg je režirao Zdravko Šotra, budi zlokobne asocijacije i potvrđuje da svjedočimo ponovnom buđenju srpskog nacionalizma, na što su u prethodnom periodu u više navrata upozoravali brojni regionalni naučnici, političari i analitičari. 

alt

 

 

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...