MIRJANA ORAŠANIN ODGOVARA NA PROZIVKE: "SNSD-u je problem Petrović, a nisu im problem namješteni tenderi porodici i kumovima?"

"Njima nije problem kada se državnom imovinom i državnim parama čašćavaju kumovi, članovi porodice, stranačke kolege", konstatuje Orašanin

  • Politika

  • 05. Feb. 2023  

  • 0

"Gradonačelniku Ljubiši Petroviću se u medijima javno sudi jer je grad Bijeljina prošle godine utrošio sredstava za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme i za naknade lica angažovanih po ugovoru o djelu", smatra poslanica SDS-a Mirjana Orašanin.

„Strogo povjerljiv“ izvještaj revizora navodi i određene „nepravilnosti“, npr. kaže ona, zato što su isplaćena sredstva za izvršene usluge po osnovu Ugovora sa RUGIP-OM u tri tranše po 3,500 КM uz obrazloženje da se „realizacija Ugovora ne može pratiti“.

"To je veliki problem! A nije problem kada se državnom imovinom i državnim parama čašćavaju kumovi, članovi porodice, stranačke kolege", konstatuje Orašanin i dodaje:

- Nije problem što zauzimamo ubjedljivo najniže mjesto u regionu i treće najgore mjesto u Evropi kada je u pitanju stanje korupcije.

- Nije problem kada se namještaju tenderi rođacima, kumovima, stranačkim kolegama stvarajući kastu milionera u zemlji koja je zvanično na petom mjestu po indeksu siromaštva u Evropi.

- Nije problem kada se izvlače milioni iz javnih preduzeća, iako decenijama posluju sa gubitkom.

- Nije problem kada se zadužujemo nepovoljnim kreditima koje će otplaćivati buduće generacije.

- Nije problem što godinama nemamo značajnih stranih investicija, ni novih zapošljavanja.

- Nije problem što je po UN-ovom izvještaju za 2022. godinu BiH prva u svijetu po smanjenju broja stanovnika.

- Nije problem što nam se iz budžeta finansira gradnja luksuznih objekata, a glasa se protiv ukidanja akciza.

Prema njenim riječima, ništa ovo nije problem, problem je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović jer ne pristaje, kako naglašava, da se uklopi u ovakav sistem.

"Podrška gradonačelniku Ljubiši Petroviću", zaključuje Orašanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...